Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype
Regulatory information

Northbaze Group AB (publ) förvärvar Enter Sales & Distribution AB.

Northbaze Group AB (publ) (”Northbaze Group” eller ”Koncernen”) har idag den stora glädjen att tillkännage ett förvärv som ytterligare kommer stärka koncernen i sin tillväxtresa. Enter Sales & Distribution AB (”Enter Sales” eller ”Bolaget”) är en ledande aktör i grossistledet inom så kallade refurbish telefoner, hårdvara som smart-phones och mobila tillbehör. Bolaget har under de senaste åren etablerat sig som en partner till operatörer, kedjor och e-handlare i Norden samt på exportmarknaden. Under 2023 omsatte bolaget cirka 322 MSEK och nådde ett positivt resultat. Bolagets majoritetsägare med 79 procent av aktierna är Edvard Berglund Holding AB.

Förvärvet av samtliga aktier i Enter Sales betalas med aktier i Northbaze Group, en så kallad apportemission till säljarna av Enter Sales om 81 443 181 nya aktier. Styrelsens beslut om Emissionen fattas med stöd av ett bemyndigande från årsstämman den 19e juni. Det nya totala antalet aktier ökar med 81 443 181 aktier och uppgår efter apportemissionen till 238 457 834. Aktiekapitalet ökar med 12 216 477 SEK uppgår efter apportemissionen till 35 768 675 SEK. Teckningskursen uppgår till 0.45 SEK per aktie. Utspädningseffekten för övriga aktieägare uppgår till 33,3 procent. Värdet för sammanlagda aktier uppgår till 36 649 432 SEK och aktierna har en ”lock-up” period om 24 månader. En tilläggsköpeskilling om maximalt 5 MSEK kan utgå baserat på Enter Sales & Distribution AB framtida EBITDA-resultat. Tillträdet av förvärvet kommer att ske den första september 2024.

Affären kommer innebära ett bredare utbud av produkter, nya kunder och ytterligare synergier gällande gemensamma funktioner i Northbaze Group. Koncernen kommer nu intensifiera arbetet kopplat till kundanskaffning och ytterligare befästa sin position på marknaden. Enter & Sales kommer fortsatt drivas som ett separat bolag med eget resultatansvar, likt övriga bolag i gruppen, nuvarande VD för Bolaget, Patrik Embermark kommer fortsätta sin tjänst som VD i bolaget.

Håkan Larsson, ordförande i Northbaze Group AB kommenterar förvärvet: ”Förvärvet är en milstolpe för Northbaze Group, då det inte bara ökar vår årliga omsättning från omkring 200 MSEK till omkring 500 MSEK, utan även stärker vår position inom elektroniksegmentet. Enter & Sales & Distribution AB har visat en stark förmåga att driva försäljning och skapa värde, vilket nu kommer att bidra till Northbaze Groups fortsatta framgång. Genom att kombinera våra resurser och expertis ser vi fram emot att kunna erbjuda våra kunder ännu bättre produkter och tjänster. Vi är övertygade om att detta förvärv kommer att skapa betydande mervärde för våra aktieägare, anställda och partners. Med den nya säljkraften som Enter Sales & Distribution AB tillför, ser vi fram emot en fortsatt framgångsrik resa och att ta vår verksamhet till nya höjder.”

Max Donatello, partner EB Invest AB. ”De positiva synergierna vi ser av att gifta samman dessa bolag tycker vi hör till ovanligheterna, ett plus ett kan faktiskt bli tre här, i rollen som ägare av och investerare i Enter så har vi hjälpt bolaget för egen maskin sedan starten så långt som vi ska och man har varit redo för det nästa steget ett tag. Att det nästa steget sker genom denna affär där Enter´s team med VD Patrik Embermark får kroka arm med Northbaze´s VD Henrik Andersson och medarbetare ser vi som den perfekta matchen. Det är en extremt rolig resa framför oss nu.”